X

Få en bedre økonomi

D. 31. marts blev Kredinor en del af Collectia. Som besøgende på Kredinors hjemmeside viderestiles du derfor til denne side. Herinde kan du fortsat logge ind og se din sag. Klik her →

10 gode råd til en bedre økonomi

16. august 2017

Dårlig og uoverskuelig økonomi er noget, som mange ligger søvnløse over, da det kan fylde meget i hverdagen. Derfor har vi 10 gode råd til dig, som har brug for en bedre og sundere privatøkonomi.

1. Læs dine breve
Første skridt på vejen ud af gælden er at tage fat i problemerne. Derfor skal du altid åbne og læse dine breve. Betalingsproblemer forsvinder ikke med rudekuverterne i skraldespanden, se i stedet udfordringerne i øjnene og handl derefter.

2. Skab overblik over din økonomi
Det er vigtigt, at du får skabt et overblik over din økonomi. Hvor meget skylder du, og hvem skylder du penge til? Lav en konkret plan for, hvordan du får afdraget din gæld.

3. Tag kontakt til kreditor
Det kan aldrig betale sig at undgå firmaet, som du skylder penge til. Via konstruktiv dialog kan i sammen finde en overskuelig løsning på tilbagebetaling af din gæld.

4. Aftal en afdragsordning
Hvis ikke du har mulighed for at betale hele din gæld på en gang, kan du søge om en afdragsordning og betale din gæld af i portioner, hvis din kreditor godkender løsningen.

5. Omlæg dine lån til billigere lån
Det er vigtigt, at du får omlagt dyre forbrugslån med høje renter til billigere lån. Tal med din bank eller långiver om dine muligheder for låneomlægning.

6. Optag ikke nye lån
Når du afdrager på din gæld, er du samtidig på vej mod at genoprette en sund økonomi. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at tilpasse din livsstil og forbrugsvaner til din økonomiske situation. Afhold dig derfor fra impulskøb, køb på kredit og optag ikke nye lån for at dække gammel gæld.

7. Tilmeld regninger betalingsservice PBS/Nets
Tilmeld dine regninger betalingsservice PBS/Nets. På denne måde kan du skabe overblik og lette din økonomistyring. Det er dog dit eget ansvar, at betalingen gennemføres, og du skal derfor altid følge dine kontobevægelser.

8. Find en løsning, så du ikke ender i retten
Forsøg altid at finde en løsning, inden din inkassosag ender i retten. Ved en retssag vil du skulle betale en lang række yderligere udgifter og omkostninger til advokatbistand.

9. Spar op
Forsøg, så vidt det er muligt, at sætte penge til side hver måned til uforudsete udgifter.

10. Få ekstra indtægter
Når du afdrager gæld, kræver det overblik, vedholdenhed og hårdt arbejde. Du kommer hurtigere i mål, hvis du supplerer din indkomst med ekstra indtægter og skærer overflødigheder og dyre forbrugsvaner væk.

Vi er på Facebook

Du er velkommen til at følge vores Facebook-side, hvor vi løbende poster nye artikler omkring privatøkonomi og håndtering af stiftet gæld.

facebook_collectia_finansservice