X

Gode råd

10 gode råd til en bedre økonomi

1. Læs dine breve

Første skridt på vejen ud af gælden er at tage fat i problemerne. Derfor skal du altid åbne og læse dine breve. Betalingsproblemer forsvinder ikke med rudekuverterne i skraldespanden, se i stedet udfordringerne i øjnene og handl derefter.

2. Skab overblik over din økonomi

Det er vigtigt, at du får skabt et overblik over din økonomi. Hvor meget skylder du, og hvem skylder du penge til? Lav en konkret plan for, hvordan du får afdraget din gæld.

3. Afdrag dyr gæld først

Start med at afdrage den dyre gæld først. Forbrugslån er ofte de dyreste og er derfor dem, der bør afdrages først.

4. Aftal en afdragsordning

Hvis ikke du har mulighed for at betale hele din gæld på en gang, kan du søge om en afdragsordning og betale din gæld af i portioner, hvis din kreditor godkender løsningen. Kontakt os, så vi sammen kan finde en løsning.

5. Omlæg dine lån til billigere lån

Det er vigtigt, at du får omlagt dyre forbrugslån med høje renter til billigere lån. Tal med din bank eller långiver om dine muligheder for låneomlægning.

6. Optag ikke nye lån

Når du afdrager på din gæld, er du samtidig på vej mod at genoprette en sund økonomi. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at tilpasse din livsstil og forbrugsvaner til din økonomiske situation. Afhold dig derfor fra impulskøb og køb på kredit og optag ikke nye lån for at dække gammel gæld.

7. Tilmeld regninger betalingsservice PBS/Nets

Tilmeld dine regninger betalingsservice PBS/Nets. På den måde kan du skabe overblik og lette din økonomistyring. Det er dog dit eget ansvar, at betalingen gennemføres, og du skal derfor altid følge dine kontobevægelser.

8. Find en løsning, så du ikke ender i retten

Forsøg altid at finde en løsning, inden din inkassosag ender i retten. Ved en retssag vil du skulle betale en lang række yderligere udgifter og omkostninger til advokatbistand.

9. Spar op

Forsøg i videst muligt omfang at sætte penge til side hver måned til uforudsete udgifter i fremtiden.

10. Få ekstra indtægter

Når du afdrager gæld, kræver det overblik, vedholdenhed og hårdt arbejde. Du kommer hurtigere i mål, hvis du supplerer din indkomst med ekstra indtægter og skærer overflødigheder og dyre forbrugsvaner væk.

4 trin ud af gælden

Trin 1. Du får et brev fra os

Vi sender dig et brev med en opkrævning, når en kreditor henvender sig til os, fordi du mangler at betale en regning.

Trin 2. Kontakt os

Hvis ikke du kan betale regningen omgående, kontakter du os for at finde en løsning ud af gælden.

Trin 3. Indgå afdragsordning

Du kan søge om en afdragsordning, der giver dig mulighed for at afdrage gælden i mindre portioner over en periode.

Trin 4. Du er gældfri

Når du har afbetalt hele din gæld via en betalingsordning, sender vi dig en bekræftelse på, at du nu er gældfri.Mange havner med en inkassosag, fordi de mister overblikket over deres økonomi. Vi giver dig gerne gode råd til at genvinde overblikket og hjælpe dig på vej.

Hos Collectia Finansservice ønsker vi at finde gode og fair løsninger, og vi vil meget gerne i dialog med dig. Så hvis du har spørgsmål eller kommentarer, kan du sende dem til os ved at udfylde formularen her